Přejít na obsah
  • Sdělení

    • Ellendway

      Fórum je ve stavu read-only   17.5.2018

      Vážené čtenářky, vážení čtenáři,   Již delší dobu jsme týmově sledovali aktivitu na našem diskuzním fóru, které prošlo za těch pár let mnohými změnami, a rozhodli jsme se, že fórum pomalu ale jistě uvedeme do spánku.   Když jsem před mnoha lety začínal ještě na Herním webu, začínal jsem právě jako moderátor diskuzního fóra, takže nebudu lhát, ale uzavření našeho diskuzního fóra jsem odolával nějaký ten pátek. Návyky hráčů, jejich možnosti a koneckonců i technologie se za více než deset let ohromně posunuli a diskuzní fóra pomalu, ale jistě začínají umírat. A právě s tímto souvisí i naše rozhodnutí o archivaci diskuzního fóra. Diskuzní fórum prostě již netáhne a komunita na něm pomalu, ale jistě migruje na nové, perspektivnější nástroje. A je to pochopitelné.   Naše fórum má za sebou opravdu zajímavou historii a prošlo si také velkými změnami, ať už třeba změnami systému (fungovali jsme na SMF, phpBB, vBulletin a Invision Power Board), ale také změnami ve vedení fóra a postupným rozrůstáním. Není se tedy divit, když za osm let má fórum téměř 10 tisíc témat, přes 165 tisíc příspěvků a přes 7 tisíc registrovaných uživatelů.   Fórum se tedy přesune do pasivního stavu. A co to znamená? Všechna již vytvořená témata budou stále dohledatelná a viditelná. Budou ovšem zrušeny kompletně registrace, uživatelé a návštěvníci nebudou moci zakládat nová témata nebo odpovídat na ta již existující.
        Určitě se ptáte, co máme jako náhradu a kde budete moci nadále komunikovat, hledat nové spoluhráče nebo se doptat na radu, když si nebudete s něčím vědět rady. Možností máme hned několik! Oficiální Blizzfan Discord kanál, na kterém naleznete komunikační místnosti pro všechny hry od Blizzardu. World of Warcraft CZ / SK skupina na Facebooku. Heroes of the Storm CZ / SK skupina na Facebooku. Overwatch CZ / SK skupina na Facebooku.   Do budoucna samozřejmě chystáme i další možnosti, jak komunikovat s ostatními hráči, avšaka vše je zatím v plenkách a bylo by bezpředmětné o tom momentálně mluvit.   Asi nezbývá nic jiného, než poděkovat všem, kteří se kdy na našem diskuzním fóru objevili, napsali do něj nějaký příspěvek a pevně doufám, že se k nám přidáte jak na Discordu, tak na Facebooku!   Za celý tým Blizzfanu, Vojtěch „Ellendway“ Daněk Projekt Manažer projektu Blizzfan.cz

Recommended Posts

Toto vlákno je dedikované právě vyšlé WoW kuchařce. A je určené právě pro vás, pokud

  • se chcete poradit o něčem, co vám není jasné
  • chcete získat užitečné rady a tipy předtím, než se pustíte do vaření
  • chcete poskytnout vlastní rady a tipy
  • se chcete pochlubit s již úspěšně vytvořeným pokrmem (pěkně s fotkou a zajímavými historkami z kuchyně)

 

Pokud nevíte, co vlastně od WoW Kuchařky očekávat, zamiřte SEM. Pokud si chcete Kuchařku pořídit, pak tak můžete učinit ZDE.

 

Všem vám přeji příjemné vaření, dobrou chuť a budeme se těšit na vaše příspěvky!

 

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Tak já to tady trochu rozproudím. Na křest knihy jsem dělala čtyři věci.

 

Tracker's Treat

Je to v podstatě slanina obalená v hnědém cukru a Severském koření (Northern Spices). Je to strašně dobrý a můžete slaninu nechat trochu měkčí nebo do křupava. Já osobně radši tu druhou možnost. A musím říct, že Severské koření mě hrozně překvapilo. Je to hrozně zvláštní chuť i vůně ale myslím, že ho začnu používat běžněji a třeba i na nakládání masa.

 

image.thumb.png.ba5e4ee75285d4b5ee88cc3505076220.png

 

Moser's Magnificent Muffins

Mufiny doma nepeču, nemám je ráda. Vždycky si kupuji třeba ty čokoládové, co mají v KFC k tomu sladkému menu nebo je můžete pořídit i ve Fornetti, ale tohle je bomba. Dělala jsem je pak i do práce a všichni si je pochvalovali. Je v nich skořice, zázvor, jablečný ocet, strouhaná jablka a na vrchu je ještě drobenka. U receptu, co jsme požívali doma, se stávalo, že vyskočily divně, ale možná to bylo jen troubou, ale tyhle se krásně zakulatily a jsou úžasně vláčné. Poleva se mi nepovedla, protože jsem zapomněla koupit cukr moučka a tak byla poleva trochu hrubší ale pořád hrozně fajn. Sice to má v sobě hrozně moc ingrediencí ale je to rychlé, když si to všechno připravíte a muffinů z toho upečete hodně.

 

image.thumb.png.84540ef84c109cd16203e322e356e03b.png

 

Conjured Mana Strudel

Většinou na štrůdl dělám listové těsto, ale zde je použito máslové těsto, které má v sobě kvasnice. Takže krásně nabyde. Navíc zde nejsou použita jablka ale krém a džem. V kuchařce je napsáno, že těsto vystačí jen na jeden štrůdl, ale dle mého byl velký až až a klidně bych to rozdělila na dva. Z fotky níže vidíte, že to bylo opravdu moc. Neměla jsem šanci ho ochutnat, šel na křest, ale při nejbližší příležitosti zkusím znovu a klidně bych experimentovala i s náplní.


image.thumb.png.fb377696e2b34f5f49f3aed783cdaca4.png

 

Dalaran Brownies

Brownies jsem dělala asi dvakrát v životě a přijde mi, že můj recept je o trochu lepší, ale také byl hutnější a byla v něm čokoláda a asi 6 vajec, takže kalorická bomba. Nebyly špatné, ale asi je už dělat nebudu. Zapomněla jsem vymazat plech sádlem a na to dát pečící papír a já použila jen pečící papír. A brownies jsou specifické tím, že se přilepí i na ten pečící papír a pak nejdou normálně oddělat. Nedělejte stejnou chybu, jako já, vymažte to sádlem. Navíc se mi úplně nepovedla poleva ale nikdo si nestěžoval. Brownies moc neholduji ani normálně, ale někomu jinému určitě chutnat budou.

 

image.png

  • Upvote 1

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Krásná kuchařka - zakoupeno pro bratra - fanouška WOW. Ale nemůžu si odpustit poznámku vůči překladatelům. 1) Pro pána krále, mincemeat opravdu NENÍ "mleté maso", ale směs naloženého kořeněného sušeného ovoce, k dostání v době Vánoc v Tescu nebo Marks a Spencer (https://en.wikipedia.org/wiki/Mincemeat). Představa že někdo bude Graccu's Mincemeat Fruitcake péct s mletým hovězím mě dost děsí (nebo možná baví, pokud bych chtěla být zlomyslná). 2) Roasted barley tea - předpokládám, že k "perlivému ječmeni" jste došli překladem "pearl barley", což jsou kroupy, ale to už je upřímně řečeno ve srovnání s bodem 1) úplná prkotina, jen mi to tak padlo do oka.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

1) Děkujeme za opravu. Myslela jsem, že jde o totéž jako minced meat, zákeřný slovník nezná rozdíl. Nikoho z nás bohužel nenapadlo zrovna tohle ověřovat přes Google.

2) "Perlivý ječmen" se podle toho, co jsem našla, normálně používá.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

tak jsem k vanocum dostal knihu wow a jelikoz me bavi varit, snazim se zkouset, co nejvic receptu. Jako milovnik piva budu zprvu varit vetsinou jidla bud k pivu nebo alespon s masem :)

Na silvestra jsem se rozhodl udelat Sliced Zangar Buttons, Essential Brewfest Pretzels a k nim Cheddar-beer dip.

 

Zangarske kloboucky jsem delal opravdu presne podle navodu a musim rict, ze kdo mate radi houby, tak vrele doporucuji.

image.thumb.png.409e5dcde925c1c989017ffc35ba6f92.png

 

Jelikoz jsem pracoval s kynutym testem poprve v zivote, tak mi testo trochu vic nakynulo. Nevzdal jsem to, i kdyz z precliku vysly spise nadychane bochanky :D

Chutove jsou ale velice dobre. (asi si zacnu delat vlastni domaci pecivo).

Pivni dip se k "bochankum" chutove hodil. Presto mi trochu vadilo, ze se chedar uplne nerozpustil a byly ho v dipu kousky a po vystydnuti zhrudkovatel.

image.thumb.png.31b30caf1a61c1186a1c80911c6de63b.png

 

Jako dalsi pokrm jsem zkusil Dragonbreath chilli. Nesehnal jsem bohuzel vsechny ingredience, proto jsem musel trochu improvizovat. MIsto chilli papricky normalni chilli koreni, misto thajskych paprik cervenou papriku, papricku chipotle jsem uplne vypustil, rimsky kmin jsem nahradil klasickym kminem, italskou klobasu klasickou klobasou a misto chedaru Pohlreichem tak oblibeny eidam :)

Mam rad pikantni jidla, ale apeluji na vsechny ,aby s temi palivymi ingrediencemi byli opatrni. Mala lzicka chilli koreni mi uplne stacila. V receptu chybi uplne sul, tak na ni hlavne nezapomente. Neosolene maso nechutna vubec dobre :D

Tento pokrm je sice mezi polevkami, ale me spise pripominal maso s omackou ve stylu gulase. Chutove je to velice vyborne. Hlavne skorice a kakao tomu daji zajimavy nadech a chut.

Jako prilohu jsem k tomu zvolil cerstve ulovene murloci jikry (kus-kus). Vsem moc doporucuji :)

image.thumb.png.dded4e72671b8a722fe23af5b4472463.pngimage.thumb.png.e57b1c37f3b53a7e486d250d39b5c750.png

 

Behem psani tohoto prispevku delam Westfall stew a o vikendu se chystam na Ironforge rations nebot prijedou kamaradi z wowka a doufam, ze wow jidlo udela z naseho srazu nezapomenutelny zazitek. :)

 

Potom poslu dalsi fotky :)

 

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Všechno to vypadá parádně, hlavně ty Zangarské kloboučky mě docela lákají. Houby si dávám spíš výjimečně, ale tohle mě docela navnadilo.

Hodně štěstí s Westfall Stew a Ironforge Rations, určitě pak budeme moc rádi za fotky :)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Nejsem sice fanboy Warcraftu, to spíše Doomu, ale kuchařku jsem si nechal nadělit pod stromeček a je to opravdu krásná knížka. Jako kuchtík amatér rád listuji kuchařkami a kochám se a Warcraft kuchařka mi poskytla krom jídel navíc i pěkné obrázky se světa Warcraftu.

Jelikož se učím vařit a péct i v praxi, protože manželka je nadlouho v zahraničí, tak určitě se nenechám zahanbit a některé aspoň ty jednodušší recepty vyzkouším i v praxi. 

 

Zeptám se - jaké národnosti je autor ? Předpokládám že v překladu použitý termín šálek odpovídá anglickému "cup" - což je míra která se mění od různých anglicky mluvících končin. Jestli je anglický nebo americký ?

 

A mám pocit, že kniha může přivést k vaření i naše ratolesti. Včera mi synek listoval knihou a povídal, že by chtěl něco sám uvařit, z čehož mi spadla čelist , jelikož v kuchyni prozatím pouze jedl. Takže s tím něco uděláme  a něco společně ukuchtíme. Jestli to bude aspoň trochu esteticky přínosné, dáme fotky :-).

 

 

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Autorka je tuším Američanka. Teda přinejmenším teď v Americe žije, i když je možné, že se tam třeba nenarodila.

Ano, šálek je cup. A pokud vím, tam ani tak nejde o množství, jako spíš o poměr – jde prostě o to, aby člověk bral pořád stejný "cup". Takže když tam třeba je někde jeden šálek tohohle a dva šálky tamtoho, tak nezáleží ani tolik na tom reálném množství, ale aby byl správnej poměr těch surovin.

Ať mě kdyžtak opraví kolegyně @Esperanta Dragon, jestli něco neříkám blbě. :) Já jsem přes překlad, ne přes vaření. :D

 

A s vařením hodně štěstí, pozdravujte synka a že mu držím palce :) Já to mám podobně, taky v kuchyni nejsem zrovna doma, ale tahle kuchařka mě k experimentování láká až neodolatelně.

Těšíme se na fotky!

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

@leebigh
Zdar!
Chelsea je opravdu Američanka a opravdu jde spíš o to, že pokud jedete třeba i podle hrnkové kuchařky, tak tak jde opravdu o to, že hrnek vám pomůže mít tu správnou míru ingrediencí. Když chcete udělat těsta o trochu více, tak si prostě vezmete větší hrnek. Ale správný hrnek je prostě ten 250 ml hrnek. A kuchařka opravdu pomůže s učením vaření a pečení. Já sama spíš víc peču, než vařím ale ty recepty z kuchařky mě hrozně moc baví zkoušet. Dokonce jsem se přestala bát i kynutého těsta. Brzy zkusím vlastní chleba.

@Danca
S tou solí u Dragonbreath chilli je to trochu problém. Ono v některých těch receptech i v angličtině to chybí a někdy ty suroviny kolikrát ani nejsou specifikované. Pak jsme dostali ťafku od jedné fanynky, že ona s tím vařit nebude, protože není specifikovaná paprika nebo hořcice. Když jsme se bránili tím, že to v originále prostě není, tak se oháněla tím, že jsme si měli zjistit, co je pro Američany vlastně paprika. Si člověk nevybere. Občas jsme museli dost upřesňovat ale domýšlet za autora i tyhle věci, to si myslím, že se mělo vychytat v originále. Dle mého ale opravdu spoustu věcí se dá domyslet, pokud má člověk trochu fantazie anebo člověk opravdu může improvizovat. Já taky mnohdy nedodržím přesné složení ale nahradím surovinu něčím, co se tomu podobá. Prostě jen zkoušejte.

Co se týče dipu, tak to dělá bohužel každý sýr, ono je to dobré, když je to teplé, ale jakmile to zchladne, tak to ztuhne. Nejlepší je to jíst čerstvé. Ironforge Rations vysoce doporučuji. Já je dělala už třikrát a pořád bomba, hlavně do chladného počasí. Jitrnice ten haggis úplně v pohodě nahradí a za sýr doporučuji alespoň goudu. Ten eidam na tom udělá takovou divnou krustu.

  • Upvote 1

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
před 2 hodinami, Esperanta Dragon napsal:

@leebigh
Zdar!
Chelsea je opravdu Američanka a opravdu jde spíš o to, že pokud jedete třeba i podle hrnkové kuchařky, tak tak jde opravdu o to, že hrnek vám pomůže mít tu správnou míru ingrediencí. Když chcete udělat těsta o trochu více, tak si prostě vezmete větší hrnek. Ale správný hrnek je prostě ten 250 ml hrnek. A kuchařka opravdu pomůže s učením vaření a pečení. Já sama spíš víc peču, než vařím ale ty recepty z kuchařky mě hrozně moc baví zkoušet. Dokonce jsem se přestala bát i kynutého těsta. Brzy zkusím vlastní chleba.
 

Díky za odpověď. Tak teď vím. Akorát v jednom receptu jsem zahlédl 1/2 šálku másla, tak nevím jestli ho rozpustit,  nebo ho tam prostě napěchovat :-)

Ty recepty v knize jsou opravdu zajímavé a když se to přikrášlí tím warcraftím názvem, tak bude stát za to.

 

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Ogri'lské kuřecí stripsy

Suroviny: dostupné, sehnal jsem vše při jednom nákupu v Tescu. Panko strouhanku měli u japonských výrobků pro sushi apod. (asi 93 Kč)

Ale myslím že by se dala nahradit jiným typem strouhanky, i když panko má poměrně hrubou strukturu, nemám ale osobní zkušenost s jinými strouhankami.

 

Jednoduchý, snadný a překvapivě chutný recept. Měl jsem obavu, že stripsy budou suché, když jsou jenom z trouby bez tuku, ale naštěstí jsem se mýlil. V kombinaci s hranolkami a tatarkou ideální zejména pro teenagera a fanouška Warcraftu obzvláště.

Použito 750 mg masa (kuřecí prsní řízky), takže jsem navýšil dávku surovin na 2 hrnky strouhanky (myslím že by ale stačilo množství uváděné v receptu, zbylo mi), množství směsi na obalení masa (vejce, hořčice apod.) jsem zdvojnásobil a vyšla tak akorát). Maso jsem ještě trochu osolil, což v receptu nebylo.

Pečení na doporučované mřížce jsem doposud nezkoušel, naštěstí jsem doma jakousi mřížku vyštrachal. Ale je pohodlné, protože přebytky sypké strouhanky opadají dolů na pečící papír. Odkud se pohodlně vysypou, takže čistý plech.

Pečeno 20 minut v horkovzdušné troubě na cca 175 stupňů. Po 15 minutách byl testovaný strip hotový, ale trochu ještě šťavnatý, takže raději jsem pro jistotu přidal na celkových 20 minut.

 

Maso i tak bylo vláčné a vůbec nebylo suché, k tomu křupavá strouhanka, takže příjemná kombinace, chuťově jemné, pro fanoušky pikantnější chuti bych možná doporučil více osolit maso a zkusit nějakou dijonskou hořčici či něco podobného. Sám jsem použil klasickou plnotučnou.

Ta panko strouhanka v kombinaci s česnekem při opékání na pánvi provoní celou kuchyň :-)

Synkovi trochu vadila hořčice, takže příště zkusím hořčici vynechat.  

 

P1200084.JPG

P1200081.JPG

Upraveno uživatelem leebigh

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Měl bych dotaz k receptu na Choux krucánky.

Co je myšleno tím "1 balení soleného másla" ? 

Není to v originále nějak přesněji uvedeno ?

Já bych dal asi 125 mg.

 

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Dalaranské Brownies

Z receptu mám poněkud smíšené pocity, jelikož jsem musel poněkud improvizovat. Jak psala výše Esperanta Dragon, nejde o klasické brownies s čokoládou, takže nečekejte tak "patlavý" zážitek při mlsání. 

Suroviny: Dostupné bez problémů vše, jen místo zřejmě práškové vanilky uváděné v receptu jsem použil Vanilkový cukr Kotanyi s bourbon vanilkou (v Tescu k nalezení u koření, nikoliv u prostředků na pečení).

Odměřování hrnky mi moc nevyhovuje, máslo zkrátka do hrnku nepasuje a 1/3 hrnku se taky nepříliš dobře odhaduje. Ale budiž. 

Mám jenom zapékací mísu 20x30 cm a po přípravě těsta jsem s hrůzou zjistil. že je ho málo - jen asi 1/2 cm vrstva. Takže jsem narychlo připravoval druhou várku. Byly pak o něco silnější než na obrázku v knize, ono to při pečení nakyne. A poněkud nerovnoměrně, takže některé kousky byly silnější a jiné tenčí. Asi by stačila jedna a půl várky.

Pekl jsem cca na 175 stupňů v hokovzdušné troubě, jenom 20 minut a myslím že bohatě stačilo. Možná bych příště i použil nižší teplotu nebo zkrátil čas. Nevím jaké by brownies byly při doporučovaném čase pečení...

Poleva pak byla vyloženě o ničem. Po rozehřátí másla, kakaa a mléka v množství z receptu mi vznikla kaše, takže přidávání cukru bylo iluzorní. Takže jsem pak postupoval odhadem, přidáváním másla a mléka + cukru, aby vznikla udávaná tekutá poleva. Možná lépe na polevu použít nějakou směs slovutného alchymisty dr. Oetkera...

Polévkové lžíce kakaa a skořice na posyp jsou až moc, stačila by klidně polovina lžíce i méně, záleží samozřejmě na síle vrstvy posypu.

 

Chuťově byly brownies výborné, zvláště posyp se skořicí jim dodal na chuti, v tomto směru nemám připomínek. Ideální by byly se šlehačkou, ale nemáme ji zrovna doma.

Ale znovu zkoušet už asi taky nebudu, dám přednost klasickým brownies s čokoládou a jejich vláčnosti a šťavnatosti.

 

 

P1210002.JPG

P1210004.JPG

Upraveno uživatelem leebigh

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Ty stripsy vypadají parádně. Ve fastfoodu bych si je asi nikdy nedala, ale takhle doma, to už je něco jiného.

 

V 21. 1. 2018 at 3:10, leebigh napsal:

Měl bych dotaz k receptu na Choux krucánky.

Co je myšleno tím "1 balení soleného másla" ? 

Není to v originále nějak přesněji uvedeno ?

Já bych dal asi 125 mg.

 

 

V originále je právě jenom "1 stick salted butter". A fakt netuším, jestli je ta "stick" v reálu stejná, jak to člověk vidí třeba v amerických filmech, takový ten užší podlouhlý váleček másla :D Ale podle googlu asi jo. I když mě trochu irituje, že každý výrobce přece určitě nevyrábí tenhleten "stick" o stejné hmotnosti.

 

Co tak koukám, tak naše klasické máslo (to běžné větší balení) má 250g. A tady na jedné té "stick" je uvedeno 113 g - https://s3-us-west-2.amazonaws.com/extra-crispy-media/assets/field%2Fimage%2Fsticks-of-butter-hero-getty.jpg

Čili bych vzala asi polovinu naše běžného másla? @Esperanta Dragon, co myslíš?

 

 

Jinak, naprosto chápu, že ti nesedí odměřování hrnky, já bych ty Američany někdy nejradši přerazila, to nemůžou používat normální míry jako zbytek světa? :D Prostě "hrnek", wtf... Když pominu fakt, že člověk neví, jak velkej hrnek má vlastně vzít, tak je to přece u spousty těch surovin šíleně nepraktický, měřit to na hrnky. Ale to je fuk, nebudu se rozčilovat. :D

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

My si je ve fastfoodech dáváme, ale tady ty domácí jsou opravdu ze 100% masa.

 

Díky za informaci o másle, hned jsem zase moudřejší. Až zas něco uvařím, nebo spíše upeču, zase své dojmy sem přidám :-)

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
V 1/22/2018 at 14:07, Bellatrix napsal:

Ty stripsy vypadají parádně. Ve fastfoodu bych si je asi nikdy nedala, ale takhle doma, to už je něco jiného.

 

 

V originále je právě jenom "1 stick salted butter". A fakt netuším, jestli je ta "stick" v reálu stejná, jak to člověk vidí třeba v amerických filmech, takový ten užší podlouhlý váleček másla :D Ale podle googlu asi jo. I když mě trochu irituje, že každý výrobce přece určitě nevyrábí tenhleten "stick" o stejné hmotnosti.

 

Co tak koukám, tak naše klasické máslo (to běžné větší balení) má 250g. A tady na jedné té "stick" je uvedeno 113 g - https://s3-us-west-2.amazonaws.com/extra-crispy-media/assets/field%2Fimage%2Fsticks-of-butter-hero-getty.jpg

Čili bych vzala asi polovinu naše běžného másla? @Esperanta Dragon, co myslíš?

 

 

Jinak, naprosto chápu, že ti nesedí odměřování hrnky, já bych ty Američany někdy nejradši přerazila, to nemůžou používat normální míry jako zbytek světa? :D Prostě "hrnek", wtf... Když pominu fakt, že člověk neví, jak velkej hrnek má vlastně vzít, tak je to přece u spousty těch surovin šíleně nepraktický, měřit to na hrnky. Ale to je fuk, nebudu se rozčilovat. :D

Já na hrnky odměřuju normálně. Se normálně dělá.

Jinak solené máslo se prodává: https://www.kosik.cz/produkt/7772-madeta-jihoceske-nedelni-maslo-solene-se-smetanovy?gclid=Cj0KCQiAwKvTBRC2ARIsAL0Dgk1LyJEK4_c_tfE5qm1XC-Gf8Ew-M4icu5SpEp0FqfpTFRptrfrcuPYaAtA4EALw_wcB

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky
V 1/21/2018 at 3:05, leebigh napsal:

Ogri'lské kuřecí stripsy

Suroviny: dostupné, sehnal jsem vše při jednom nákupu v Tescu. Panko strouhanku měli u japonských výrobků pro sushi apod. (asi 93 Kč)

Ale myslím že by se dala nahradit jiným typem strouhanky, i když panko má poměrně hrubou strukturu, nemám ale osobní zkušenost s jinými strouhankami.

 

Jednoduchý, snadný a překvapivě chutný recept. Měl jsem obavu, že stripsy budou suché, když jsou jenom z trouby bez tuku, ale naštěstí jsem se mýlil. V kombinaci s hranolkami a tatarkou ideální zejména pro teenagera a fanouška Warcraftu obzvláště.

Použito 750 mg masa (kuřecí prsní řízky), takže jsem navýšil dávku surovin na 2 hrnky strouhanky (myslím že by ale stačilo množství uváděné v receptu, zbylo mi), množství směsi na obalení masa (vejce, hořčice apod.) jsem zdvojnásobil a vyšla tak akorát). Maso jsem ještě trochu osolil, což v receptu nebylo.

Pečení na doporučované mřížce jsem doposud nezkoušel, naštěstí jsem doma jakousi mřížku vyštrachal. Ale je pohodlné, protože přebytky sypké strouhanky opadají dolů na pečící papír. Odkud se pohodlně vysypou, takže čistý plech.

Pečeno 20 minut v horkovzdušné troubě na cca 175 stupňů. Po 15 minutách byl testovaný strip hotový, ale trochu ještě šťavnatý, takže raději jsem pro jistotu přidal na celkových 20 minut.

 

Maso i tak bylo vláčné a vůbec nebylo suché, k tomu křupavá strouhanka, takže příjemná kombinace, chuťově jemné, pro fanoušky pikantnější chuti bych možná doporučil více osolit maso a zkusit nějakou dijonskou hořčici či něco podobného. Sám jsem použil klasickou plnotučnou.

Ta panko strouhanka v kombinaci s česnekem při opékání na pánvi provoní celou kuchyň :-)

Synkovi trochu vadila hořčice, takže příště zkusím hořčici vynechat.  

 

P1200084.JPG

P1200081.JPG


Jsi je dělal ve stejnej čas jako já :D boží recept, Panko strouhanku jsem taky dlouho nemohla najít ale pak jsem našla. Naprosté žrádlo, obalila jsem v tom pak i kuřecí paličky. Koupila jsem si teď krůtí plátky, že si je udělám znova přes víkend.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Díky za tipy, to jsem ani nevěděl že i Madeta dělá takové máslo. Vím že bývá různé irské a podobné, kouknu se. U nás v  Kroměříži tady ty nákupy do domu nemáme :-(

Musím zase něco zkusit, nemám ale momentálně moc času na kuchařské experimenty. Ale pokud zase budu tvořit podle kuchařky, určitě sem zase fotky přidám.

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

Jako správný hráč jsem si tuhle kuchařku nemohla nechat ujít.

 

Spousta zajímavých a chuťově neobvyklých jídel. Například se budu dozajista vracet k Dragonbreath Chilli. Thajskou papričku jsem nesehnala, ale chilli, jalapeno a chipotle si myslím stačí. Italskou klobásku jsem taky vynechala a protože mi doma nejí fazole, tak ty také. Zbytek ovšem přesně podle receptu a výborné! S čedarem drobet nahoře a čerstvým chlebíkem velká mňamka.

Skvělý nápad také s Ironforge Rations. Moc dobré a poněkud žravé.

Ogri'la chicken fingers, Tender Shoveltusk Steak - skvělá jídla. Ke steaku skvělé malé zelené fazolky osmahnuté.

 

Cheery cherry pie - ten jsem si opravdu oblíbila, jen té višňové šťávy dávám o něco méně, jinak mi to teče po celé troubě :)

Mana strudel, Rylak claws - dobré, i když pracnější těsto, taky žravé.

Dalaran Brownies - chutné, akorát tenké

Hot apple cider - za zimu jsem si zvykla ho dělat celkem pravidelně na zahřátí :)

 

No a teď akorát dopékám Soft Banana Bread. Tak uvidím :)

  • Upvote 1

Sdílet tento příspěvek


Odkaz na příspěvek
Sdílet na ostatní stránky

×